یا الله
کتاب داستانی "دا" روایتی زنده و گویا از دفاع بی دریغ و فراتر از مرزهای قومیتی و جغرافیایی از حریم ارزش های الهی در عاشورای ایران است.
مثل این که سیده زهرا حسینی -نویسنده کتاب- برای ماموریت های ویژه و فوق العاده، پرورش یافته است چرا که بعد از نقش آفرینی جانانه و زینبی در کربلای ایران و در دفاع از خرمشهر، این بار خوانندگان کتابش را با ارائه ناگفتنی های شنیدنی اش از اولین روزهای حماسه و مقاومت، غافلگیر و غرق شگفتی می کند؛ شگفتی که البته با غمی جانکاه و تحسین و افتخار همراه است.
بعد از خواندن "دا" خواننده در می یابد چه گنجینه عظیمی از ارزش های انسانی و الهی نهفته در جنگ نابرابر هشت ساله، از او دریغ شده است و چگونه با بیان دورنما و عبور با کلی نگری از کنار وقایع دفاع مقدس، صحیفه های زرین جوان مردی ایرانیان ورق نخورده باقی مانده است.
روایت گر "دا" دختری است که در دل روزهای پرآشوب و متلاطم سال های انتهایی حاکمیت طاغوت و استقرار نظام اسلامی در ایران به بلوغ می رسد؛ هرچند اهمیت بخش های ابتدایی کتاب در توصیف روزگار آوارگی و مهاجرت خانواده خانم حسینی را نباید دست کم گرفت. در همین روزهاست که نویسنده آموخته است اصل وجود او در اعتقادات و وابستگی های دینی است و همه آن چیزی که غیر از معتقدات اصلی اش می باشد مانند قومیت و سکونت گاه، فرعی است.
غسالخانه عزیزان
خرمشهر و تهاجم صدامیان به آن، تجلی گاه اراده و ایمان خانواده حسینی در دفاع از حریم ارزش های الهی است آنجا که پدر به عنوان کارگر شهرداری، از قبر کندن خسته شده و اسلحه به دست می گیرد و فرزند بزرگ خانواده نیز به لباس سپاهی درآمده و راهی میدان جنگ می گردد. زهرا حسینی و خواهرش لیلا نیز علی رغم همه لطافت دخترانه و سن ناچیزشان ناچار وارد ماجرایی تلخ و طاقتفرسا میشوند؛ غسالخانه جایی است که آن ها برای خدمت کردن بر گزینند.
خواننده دا صفحات زیادی از کتاب را با التهاب و سختی و روزهای غسالخانه با راوی کتاب همراه می شود. غسل و کفن و دفن شهدای تهاجم ارتش بعثی به خرمشهر و توصیف دقیق صحنه های دلخراش برخورد با آشنایان و دوستانی که ساعت به ساعت پرپر می شوند و خواهران حسینی به همراه تعداد اندکی از زنان غساله ناچارند آن ها را از حمله سگ های وحشی حفظ کرده و پس از غسل و تکفین به خاک بسپارند روندی که خیلی زود به پدر و برادر خانم حسینی می رسد و آن ها هم شهید می شوند.
مدیریت پشت صحنه جنگ
مجروحیت خانم حسینی او را از صحنه درگیری مستقیم با بعثی ها دور می کند و این بار او با مدیریت عقبه جنگ با رزمندگان همراه است.
نویسنده با یکی از رزمندگان جبهه ازدواج می کند تا همچنان در التهاب درگیری جبهه حق و باطل بماند.
فروش فوق العاده کتاب دا بی تردید گویای اقبال جامعه به ادبیات پایداری و نهضت جهانی اسلام است که در چند ده چاپ کتاب دا متبلور شده است.